2012. július 18., szerda

Minden tér legyen Moszkva tér!

Mától minden hónapban hivatalos Minden tér legyen Moszkva tér napot tartunk, húsz utcát veszít el az a kerület, akinek akárcsak egyetlen tere is ellenállást mutat a rendelkezés ellen. A turistákat a biztonság kedvéért a minden hónap harmadik vasárnapján tartott ünnepnapon eltiltjuk a tömegközlekedéstől és a térkép használattól, a tévedések elkerülése végett. A bírságok kivetése után minden hónap harmadik hétfőjén bizottság rendelkezik az elveszett utcák lakóinak sorsáról. A kezdeményező civil szervezet várja a javaslatokat az utcák elveszejtésének mikéntjéhez. A térképtér és a névfosztás elsődleges szempont - az utcanév táblák azonnal a régiség boltok raktáraiba kerülnének és a hozzájuk tartozó utca megszűnése után két évvel kiárusíthatóvá válnának azoknak a polgároknak, akik hivatalos okiratokkal tudják alátámasztani, hogy sem ők, sem semmilyen felmenőjük egészen a harmadik generációig nem élt az adott utcában; az utcavisszafoglalások elkerülése végett. A szervezet szívesen fogad minden kezdeményezést a lakók sorsát illetően, és a további gyakorlati teendőket illetően annak érdekében, hogy a Minden tér legyen Moszkva tér napon a kerületek terei által elkövetett kihágások mindig haladéktalanul és végérvényesen megtoroltassanak. Az elveszejtésre kerülő utcák lakóinak kérjük megértését és szíves türelmét a további rendelkezésekig, panaszaikkal kérjük forduljanak a szabálysértést elkövetett terekhez.


(Bár a város utcái elvesznek  majd lakóstul, nevestül, parkban sétáló kóborkutyástól, a város alatt az ellenállók egy új, átláthatatlan utcahálózatot építenek ki maguknak, ahol semelyik utcának nincsen  neve és folyton változtatják az elhelyezkedésüket, a kanyarjaikat, a szomszédaikat, hogy soha többé ne lehessen térképre vinni őket és így hatékonyan szállhassanak szembe a Minden tér legyen Moszkva tér napot szervező mozgalom rendelkezéseivel! Így indult ellenállás az ellenállás ellen...)

A mozgalom hosszas mérlegelés után G polgár indítványát fogadta el, melynek értelmében a leépülésre kényszerített utcák lakóiknak segítségével  kerülnek kiiktatásra a városi térképekről és telefonkönyvekből. Az otthonaikat időben elhagyó lakosok természetesen teljes mentességet élveznek ezen kivetés alól. Bár az utcák elveszejtésének problematikája komoly gyakorlati kérdéseket vetett fel, Budapest társadalmának lelkes közreműködésével a  kérdéskör az említett indítványban megoldásra talált. A rendezés alapja egy komplex persepktíva váltás megvalósítása melynek keretében a tükör effektust felhasználásával az utca maradék lakosait és az utcát kötelezik arra, hogy azonosuljanak egymás ellentétes haladási irányával. 

A megoldás kulcsa, hogy a lakosok rákényszerüljenek arra, hogy miközben utoljára elhagyják a közterületet azt kizárólag egy tükröződő felületen keresztül lássák. Így bár saját előre haladásuk a utca irányával ellentétes irányú a mentális haladás azonban a tükrön keresztül azonosul az utca haladási irányával melynek során a normál esetben mögöttük távolodó tér, a valóságban egyre csak közeledik mígnem a látóhatárhoz ér, majd azt meghaladva megszűnik létezni. Olyan ez, mint mikor az ember a busz leghátsó ülésén ülve egy előtte levő tükröződő ablaküvegen látja a busz mögött közeledő autókat valójában távolodni. Mivel minden saját megszokott irányával szembe fordított folyamat, az utcák menetiránya is magával szembefordulva csak önmagába érkezhet vissza melynek végső pontja az önmegsemmisülés. Az utcák ily módon biztonságos és rendezett módon térhetnek vissza saját nullkilóméterükhöz elkerülve azt az igen veszélyes lehetőséget, hogy a Budapest város által elfoglalt valóságtérben üres tér keletkezzen az elvesző utcák helyén. 

Ennek keretében az első hivatalosan is megtartott Minden tér legyen Moszkva tér nap után az egyetlen ellenálló az ötödik kerületből került ki (valamiért az Erzsébet tér mindig túlságosan hitt az alternatív megoldásokban) így Budapest városa kénytelen volt gondoskodni a mellékelt jegyzékben szereplő húsz utca elveszéséről. Kérjük a turistákat az utcák hűlt helyét a további pár nap során még ne keressék fel, a valóságtér szűkületek születésükkor igen érzékenyek a villanófényre és súlyos következményekkel járhat, ha begyógyulásuk korai szakaszában megzavarják őket. A kerület lakosainak figyelmét is szeretnék ráirányítani arra, hogy mindennapi tevékenységükkel igyekezzenek a lehető legkisebb mértékben megzavarni az események színhelyeit, így biztosítva a területek zökkenőmentes működését a jövőben.

A Minden tér legyen Moszkva tér nap hivatalos szervezői továbbra is várják a javaslatokat az elvesző utcák lakosainak elhelyezésével kapcsolatban. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy irodánk a továbbiakban megszokott ötödik kerületi címén nem elérhető, kollégáink nomád munkacsoportokat alkotva további rendelkezésig a Moszkva téri emlékmű köré csoportosulva végzik feladataikat és fogadják az  - értelemszerűen kizárólag személyes lakossági megkereséseket. 

Továbbá kérjük a kedves lakosságot, amennyiben információval bírnak egy bizonyos B polgárról, aki feltevéseink szerint a szervezet ellen indított utcatér visszafoglaló mozgalom vezérévé vált, kérjük ne habozzanak felkeresni kollégáinkat, és kérjük adják át neki üzenetünket, miszerint a feltétel nélkülii megadásról szóló tárgyalások kezdetéig, a Minden tér legyen Moszkva tér nap főszervező testületének kihelyezett nomád munkacsoportja a Moszkva téren várja őt, hogy kiemelt rendelkezés keretében az ő vezetésével történjen meg irodánk korábbi, Anker köz 1-3. szám alatti korábbi címének teljes és haladéktalan rekonstruálása. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.